Pete Larson

De Amerikaanse T.rex-expert

In onze zoektocht naar Tyrannosaurus rex kwamen we terecht bij de Amerikaanse paleontoloog en T. rex-expert Pete Larson. Hij is directeur van het Black Hills Institute of Geological Research (BHI). Het BHI is heel veelzijdig. Musea kunnen bij hen terecht voor bijvoorbeeld een opgraving, het prepareerwerk, de montage van een skelet, een afgietsel of reconstructie van een grote dino. Fossielen en skeletreconstructies van BHI staan inmiddels wereldwijd in talloze musea. Ondertussen is Pete zelf een van ‘s werelds T. rex-experts geworden omdat hij er zoveel heeft opgegraven en onderzocht. “Het allerleukst is een berg botten opgraven en omtoveren in het skelet van het dier”, zegt Pete. 

Er zijn wereldwijd slechts twee skeletten van T. rex gevonden, 'Sue' en 'Stan', die vrij goed bewaard zijn gebleven. Beide keren was Pete Larson bij de opgraving betrokken. Het skelet van Stan staat tentoongesteld in het museum van het Black Hills Institute.

De botten van onze T. rex, waarbij Pete en zijn team hielpen opgraven, worden momenteel in het lab van het Black Hills Institute netjes uit het gesteente geprepareerd.