Anne Schulp

De dinosaurus-expert

Anne (39 jaar) is een echte paleontoloog en dino-expert. Hij reist de hele wereld af om dinosauriërs en dinosporen op te graven. Zo heeft hij onderzoek gedaan naar dinosauriërs in Oman, in Spanje, Angola en Jemen. Maar voor spectaculaire vondsten hoef je niet altijd ver weg te gaan. Eind vorig jaar was Anne betrokken bij het opgraven van de wel dertien meter lange Mosasaurus ‘Carlo’ in ons eigen kikkerlandje, in Maastricht. 

Naar de V.S.

Anne is naar de V.S. gegaan om Tyrannosaurus rex op te graven. Samen met andere paleontologen heeft hij heel wat botten van T. rex opgegraven. Dat is heel bijzonder, want er zijn nog niet veel T. rexen gevonden. Slechts twee skeletten, ‘Sue’ en ‘Stan’, zijn vrij goed bewaard gebleven. Voor de rest zijn alleen losse botten of gedeeltelijke skeletten gevonden. 

Tijdreizen

“Als T. rex naar Nederland komt, gaan we haar net zo lang aan de tand voelen totdat ze al haar geheimen prijsgeeft,” zegt Anne. “T. rex wordt helemaal binnenstebuiten gekeerd. Eigenlijk is fossielen onderzoeken net een soort tijdreizen. Je maakt je een voorstelling hoe het beest er vroeger uit zag, hoe het leefde, hoe haar omgeving eruit zag en wie of wat zij at. Bij elk nieuw fossiel leer je weer iets nieuws. Ik ben benieuwd wat we nu zullen ontdekken over T. rex!”